Nare voorstellingen OCD

Ongewenste nare gedachten

Op deze pagina:
Op deze pagina
Je hebt last van obsessieve gedachten over dingen die je beslist niet wilt doen, vaak met een seksuele, religieuze of agressieve inhoud. Deze gedachten noem je ook wel intrusies. Als dwanghandeling zoek je eindeloos op internet en ga je voortdurend na wat je hebt gedacht of gezegd. Je moet steeds bidden, neutraliserende gedachten denken of walging voelen.

Ervaringsverhalen

IMG - Praten helpt echt
Praten helpt, echt!

Deze anonieme auteur beschrijft haar angst om nare dwanggedachten te bespreken met haar hulpverlener, maar ervaart hoe het helpt om dat wel te doen.

Lees verhaal »
IMG - Open huis
Niet meer alleen met dwang

Désirée was 14 toen ze voor het eerst angst kreeg om zichzelf iets aan te doen. Na jarenlange strijd en worstelingen staat ze met 39 jaar stabieler in het leven.

Lees verhaal »
Bang voor mijn gedachten

Deze auteur heeft alles wat ze zich wensen kan, maar toch slaan de agressieve gedachten soms weer toe. Begrip vanuit de omgeving is niet altijd vanzelfsprekend.

Lees verhaal »
Stichting
Werken met ervaring

Dankzij cognitieve therapie is de dwang van Karoline Esser op een leefbaar niveau gekomen. Ze werkt nu als ervaringsdeskundige op het AMC.

Lees verhaal »

Deskundigenartikelen

IMG - Seks met dieren
Seks met dieren

Deze blog gaat over seksuele intrusies (dwanggedachten). Mensen die hier aan lijden, ervaren vaak veel schaamte en angst.

Lees artikel »

Op het internet