Ik doe hierbij een oproep aan mensen die Body Dysmorphic Disorder hebben.
Mijn naam is Niek Ceylan, 32 jaar en ik doe op dit moment onderzoek naar mensen met BDD, wat uiteindelijk een documentaire over BDD moet worden. Het is onderdeel van mijn studie aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, waaraan ik afstudeer als documentairemaker.
Omdat ik zelf BDD heb en daarvoor ook behandeld ben ik het Amsterdam UMC/AMC, weet ik hoe het voelt om BDD te hebben. Ik weet hoe het is om daar in het dagelijks leven tegenop te lopen; zoals opmerkingen van anderen over mijn uiterlijk, alsof het over mijn persoonlijkheid gaat en hoe dat weer reflecteert op mijn uiterlijk. Om er alles aan te doen een gesprek niet te laten gaan over het uiterlijk.
Ik heb er 20 jaar over gedaan voordat ik aan de bel trok en BDD werd gediagnostiseerd. Dat zijn een zware 20 jaar geweest. Omdat ik zelf BDD heb en inmiddels een aantal mensen ken die het hebben, wist ik zeker dat ik er een film over wilde maken.

Op dit moment doe ik onderzoek en wil ik graag met mensen praten die BDD hebben. Belangrijk om te weten is dat het nu nog niet over de film gaat, maar puur onderzoek. Als je mij wilt helpen, is dat geheel vrijblijvend en alles wat je deelt, blijft tussen ons. Ik wil heel graag weten hoe andere mensen met BDD leven, wat hun routine is en waar ze het meest tegenaan lopen. Ben ik anders? Of zijn er meer zoals ik, vraag ik me vaak af.
Ik hoop van harte dat je mee wilt helpen, zodat uiteindelijk de wereld een beetje beter kan weten hoe het is om BDD te hebben. Bel of richt mij vooral als je eerst nog vragen hebt of meer wilt weten over mijn onderzoek / film.
Gegroet, Niek Ceylan, niekceylan@me.com, 06-814 68 348

Geef een antwoord