• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als je kind psychische problemen heeft komt er een hoop op je af. Waar vind je betrouwbare informatie over de klachten of diagnose van je kind? Waar kun je met zorgen en vragen terecht? En hoe pak je de zoektocht naar passende hulp aan? Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt ouders online wegwijs met een nieuw aanbod. Met betrouwbare kennis, praktische handvatten en ervaringen van andere ouders. Gebaseerd op vragen en behoeften van ervaringsdeskundigen.
Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft veel contact met ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Hieruit blijkt dat veel ouders behoefte hebben aan ondersteuning rondom de psychische problemen van hun kind. Bijvoorbeeld bij het organiseren van zorg, of om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die hetzelfde meemaken.

Antwoorden op echte vragen

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt ouders online wegwijs, met een nieuw, toegankelijk aanbod op basis van veel gestelde vragen uit het echte leven. Om ouders hulp en steun te bieden bij de zorg voor hun kind én voor zichzelf. Het Kenniscentrum ontwikkelde het nieuwe kennisaanbod samen met een panel van ervaringsdeskundige ouders en experts. Professionals kunnen ouders doorverwijzen naar de informatie, of deze samen met hen doornemen.

Nieuwsgierig? Ga naar https://www.kenniscentrum-kjp.nl/ouders-jongeren/

Laat een reactie achter