• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

14 februari 2018

In het voorjaar start de Angst, Dwang en Fobie stichting weer met lotgenotengroepen voor mensen met angst- of dwangklachten. De ADF stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- of dwangklachten kunnen praten over hun ervaring. Ook starten er weer verschillende trainingen.

Nieuwe groepen lotgenotencontact angst- en dwangklachten

In deze lotgenotengroepen wordt aandacht besteed aan het leven met een angst- of dwangstoornis. Alle deelnemers hebben angst- of dwangklachten in meer of mindere mate, en dit zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. Om de groep te begeleiden zijn er twee getrainde ervaringsdeskundigen aanwezig.

Voor meer informatie en actuele data kunt u kijken op de website van de ADF Stichting (www.adfstichting.nl/lotgenotencontact). Hier kunt u zich ook aanmelden. Voor vragen kunt u mailen naar lotgenotencontact@adfstichting.nl.

Trainingen

De ADF Stichting organiseert binnenkort ook nieuwe trainingen. Deze trainingen worden op verschillende locaties gegeven.

Mindfulness : Mindfulness leert u om uw aandacht te houden bij wat NU is, ook als u onrustig, angstig of gespannen bent. U leert om te gaan met de onrust, zonder uzelf erin te verliezen. Deze training is geschikt voor patiënten met angst en/of dwangklachten.

Ouders & Partners: Uit onderzoek is bekend dat een angst- of dwangstoornis van een familielid een grote impact kan hebben op de overige gezinsleden. Tijdens deze training leert u hoe u om kan gaan met de angst- of dwangstoornis van uw partner of kind.

Sociale Angst: Sociale angst is iets wat iemand iedere dag in de weg zit. Tijdens deze training leert u wat de basis voor angst is en hoe u hier beter mee om kunt gaan. Ook leert u vaardigheden waardoor u minder angstig hoeft te zijn en meer van situaties kan genieten.

Andere Kijk: Angstklachten vragen om aandacht en nemen veel ruimte in. Ze kunnen het dagelijks leven totaal beheersen, zodat er geen aandacht meer is voor eigen persoonlijke behoeften, krachten en kwaliteiten. Angstklachten maken dit gebied onzichtbaar, ze ontnemen het zicht op de mogelijkheden en de kracht van mensen. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan het herwinnen van de eigen kracht en het vertrouwen in uzelf.

Kijk voor actuele data en locaties op www.adfstichting.nl/voor-jou/trainingen of mail naar trainingen@adfstichting.nl

Geef een antwoord